Elof och Ida Persson
Laxvik Camping startades i liten skala av Anders farfars far Elof Persson någon gång i slutet på 1920-talet. Han och hans fru Ida tog emot gäster för att dryga ut sina inkomster från det magra jordbruket på gården Perslund. Campinggästerna var få och ofta hade de endast med sig två filtar på cykelns pakethållare, en som de la under sig och den andra ovanpå.
Gunnar och Anna Persson
1934 tog Anders farfar Gunnar Persson över gården och campingen. 1936 kom Anders farmor Anna med i bilden. Fortfarande var campingen liten. De som kom var oftast cyklister som hade tält med sig.
Efter andra världskriget kriget bestämde sig Gunnar för att satsa mer på campingen och på 1950-talet byggdes några uthus om för att passa den tidens campingstandard.
Under 1950- och 1960-talen var campingen som störst och då kunde det ibland vara upp till 80-100 enheter per natt. Fortfarande var det mest tält, men en och annan husvagn besökte campingen också. Under den här perioden drev Gunnar och Anna fortfarande lantbruket på gården, samtidigt som de hade hand om campingen och Gunnar arbetade bland annat som stuveriarbetare i Halmstad Hamn. Laxvik var en sommarby med ett pensionat, två mataffärer, utedansbana, kiosk, minigolfbana och tennisbana. Idag finns endast campingen och tennisbanan kvar.
På 1970-talet bestämde sig Gunnar för att dra ner storleken på campingen. Han började bli äldre, samtidigt som en tidigare arbetsskada gjorde sig påmind
Per och Lillemor Gunnarsson
Anders pappa, Per Gunnarsson, tog 1984 över gården och Laxvik Camping. Då han också var egenföretagare i åkeribranschen, med många arbetstimmar, lät han storleken på campingen vara. Nu var det inte många som tältade utan de flesta kom med husvagn.
Under 1990-talet renoverade Per samtliga faciliteter för att tillgodose gästernas förväntningar och myndigheternas ökade krav. Från att ha varit mestadels husvagnar börjar det komma fler och fler husbilar.
Anders och Carina Gunnarsson
År 2020 tog Anders Gunnarsson över gården Perslund och Laxvik Camping och fortsatte driften tillsammans med sin fru Carina. En reception tillkom och 2022 renoverades duscharna.
Strax utanför campingen går cykelleden Kattegattleden, vilket har medfört något fler tältande gäster.
Under Laxvik Campings historia, återkommer många av gästerna år från år. Sedan har deras barn och barnbarn fortsatt besöka campingen. I något fall har det till och med varit fem generationer. Det ser vi som ett bevis på att man trivts med det enkla och familjära hos Laxvik Camping.